elenaileana (elenaileana) wrote,
elenaileana
elenaileana

Biscuiti dulci fara gluten, cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Am vazut in magazin o mamica alegand niste biscuiti pe care nu i-as fi dat vreodata Ilenei pentru ca aveau multe ingrediente de calitate foarte slaba iar copilul era mic, in carut, are nevoie de un start bun in viata, nu de faina rafinata si zahar si margarina hidrogenata.
Sunt multi parinti care nu-si permit sa ia alimente sanatoase si sunt si parinti care nu stiu inca ce nocive pot fi unele ingredinete adaugate la conservarea sau colorarea alimentelor.
Mi-am imaginat cum ar fi fost sa ma uit in cosul fiecaruia de la casa si sa-l ajuta sa citeasca ingredientele. Probabil multi ar fi ales sa cumpere in continuare produsele pentru ca poate ar fi zis ca n-au bani de altele sau nu li se poate intampla lor insa, cand cumparati ceva, puneti-va intrebarea daca stiti ce reprezinta inredientul acela de pe eticheta si daca nu stiti dati un search pe google si vedeti ce zice.

E bine sa gatiti cat mai des in casa. Nu-i usor si va trebui sa luati din timpul altei activitati dar e ceva ce faceti pentru sanatatea copiilor.
Va las o retea care mi se pare simplu de facut. Puteti alege orice faina aveti in casa si modificati cantitatile dupa cum doriti. Poate nu vor iesi din prima pentru ca nu-i usor sa gatesti fara gluten insa in timp veti putea face o varianta sanatoasa a biscuitilor din comert. Sunt foarte buni in prima zi insa ii puteti pastra in punga de hartie mai multe zile sau ii puteti congela daca aveti asa mare lipsa de timp pentru gatit.

De putin timp am descoperit ca aluatul fara gluten pentru biscuiti e mai usor de manevrat daca il intindem intre 2 foi de copt si apoi taiem forma dorita cu o gura de ceasca unsa cu ulei sau cu alte forme de inox.
Doi ani mi s-au lipit biscuitii de mana si iata ce elegant era sa folosesc metoda aceasta, presand cu podul palmei pana ajungeti la grosimea dorita.

Pentru acesti biscuiti am folosit cateva ingrediente de la Biocorner si unele de la Farmacia Tei.



Ingrediente 1 tava biscuiti
- 35 g faina mei brun
- 70 g faina mei
- 80 g faina de hrisca
- 100 g fulgi ovaz fara gluten
- 15 g seminte chia
- 45 g seminte floarea soarelui
- 160 g stafide si merisoare ( cantarite dupa hidratare 30 min)
- 200 ml apa
- 20 ml ulei
- un praf de sare

Reteta:
1. Pune la inmuiat stafidele si merisorul deshidratat.
2. Preincalziti cuptorul.
3. Adaugati intr-un bol si omogenizati: faina, sarea, semintele de floarea soarelui, stafidele si merisoarele, apa, uleiul.
4. Adaugati fulgii de ovaz si semintele de chia.
5. Asezati o hartie de copt in tava, puneti aluatul deasupra si presati pana la grosimea dorita aseazand inca o hartie de copt deasupra si presand cu podul palmei.
6. Dati forma dorita folsind un pahar uns cu ulei pe margine.
7. Coaceti la foc mic aprox 17-20 minute.
Ni am servit cu lapte de cocos facut in casa din nuci de cocos. Am folosit apartul Bioviat pe program de Nectar, dureaza cam 5 minute.

Pofta buna!
Tags: biocorner, biovita, biscuiti fara gluten, faina de hrisca, faina de mei, fulgi ovaz
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 0 comments