elenaileana (elenaileana) wrote,
elenaileana
elenaileana

Pâinici pufoase fara gluten din faina de hrisca

Imi place sa lucrez folosind faina de hrisca pentru ca se comporta bine la copt. Dezavantajul ei este ca are un gust specific pe care unii oameni nu-l accepta ( la inceput). Am consumat multe luni hrisca inainte de a ajunge sa imi placa gustul asa ca nu va lăsați din prima, încercați cat mai multe variante, adaugati ierburi care va plac, fructe sau legume in tartele cu hrisca si bucurați-va ca aveti pe lista inca o " cereala" ( nu i cereala, sunt seminte de planta) fara gluten.

Sunt bucuroasa ca painicile acestea au iesit pufoase si nu s-au întărit pe parcursul zilei. Ileana a mancat goale dar si cu zacusca. Spre seara am intrebat-o daca vrea si cu miere de rapita sau Vitagen insa a ales tot cu...zacusca :-).

Painicile sunt simple, am adaugat doar pătrunjel uscat in cateva, copiii le-au mancat cu aceeasi placere, nu pot spune ca au fost unele mai bune ca altele. Se simte aroma de hrisca, a acoperit gustul de pătrunjel.

Aveti mai jos painicile coapte, painicile inainte de a fi puse la copt, compoziția si faina folosită. Am folosit faina de hrisca integrala ( Germania) aceasta este macinată ca un mălai obișnuit si am adaugat faina de hrisca luată din tara pentru a ieși mai fine.






Ingrediente 9 pâinici ( o tava cuptor)
- 130 g faina hrisca integrala
- 110 g faina hrisca
- 240 ml apa minerala
- 5 g praf de copt fara gluten DM
- 2 linguri ulei de rapita
- pătrunjel uscat ( optional)

Reteta:
1. Amestecați faina intr-un vas, adaugati apa minerala, omogenizați si lăsați minim 2 h. Eu am facut aluatul seara, am lăsat in bucatarie pana dimineata cand am pregatit painicile.
2. Adaugati praful de copt si uleiul si omogenizați. Adaugati pătrunjelul daca e cazul.
3. Puneti painicile in tava de copt, pe hârtie de copt. Puteti turna aluatul cu lingura in strat de aproximativ 4-5 mm sau folositi forme mari de inox, ideal ar fi cercuri sau forme care nu au colturi subțiri pentru ca se va prinde aluatul in ele. Dupa ce ati nivelat compoziția la grosimea dorita, ridicați usor forma de inox si procedați la fel pentru următoarele.
4. Folositi cuptorul preincalzit si coaceti 12-13 minute la 170 C. Scoateti tava din cuptor si lăsați sa se răcească.

Painicile sunt pufoase, le puteti folosi ca suport pentru unt vegetal, dulceata, pasta de legume, crema de seminte/nuci.

Pofta buna si ne vedem pe Dieta de rotatie pentru exemple din meniul nostru: https://www.facebook.com/Dieta-de-rotatie-1605635642794801/?ref=ts&fref=ts
Tags: faina hrisca, hrisca, paine hrisca
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 0 comments