elenaileana (elenaileana) wrote,
elenaileana
elenaileana

Din nou despre probiotice

Copiii sunt fericiti lângă mare. I am vazut asa fericiti cum nu i vad in Bucuresti.
Si eu sunt mult mai relaxata decât acasa. Atat de relaxata încât dupa de am stat vreo 2 h cu Stefan sa sara la o trambulina lângă mare, mi am amintit ca am lăsat rucsacul singur vreo 200 de m mai încolo si m am gândit vai ce ma fac daca mi fura cineva antihistaminicele :-)?

Ma cuprinde asa uneori (rar si doar cand suntem la locuri de joaca ) o nerăbdare sa i treaca fetei alergiile si sa nu ma simt cum ma simt uneori paznic la topogan. Sunt atenta sa nu se urce careva cu mancare si sa i dea lui Yaya. Copiii sunt foarte drăguți, sunt curioși, pun intrebari si sunt înțelegători. Imi place sa vorbesc cu ei. Ii rog sa nu i dea mancare ( oricum Ileana nu a cerut vreodata mancare de la alți copii, pana acum). Zilele trecute m a intrebat un băiat daca poate sa o pupe si el :-) ( acum ma întreaba si probabil ca peste 15 ani nu ma intreaba :-)) si i am zis ca mai bine nu ca poate are resturi de mancare pe el si sa nu fie ceva ce n are ea voie. Asa ca m am lansat intr o discuție de vreo 10 min cu el, legat de mancare pt ca ea curios ce mananca ea. La sfârșit tatăl băiatului mi a zis ca oricum mananca foarte multe Ileana, ca băiatul lui nu mananca gulie, broccoli, pere, mere, etc. Ca i plac sandwishurile si cartofii. A fost prima data cand m am gândit ca de fapt Ileana mananca multe fructe si legume si m am bucurat de asta.

Am mai venit cu niște idei in ultima vreme legate de pregătirea meselor. Oricum n am calculat dar cred ca spre 4-5 ore pe zi ne ia sa pregătim mesele, le servim, le luam in borcane, spălam borcanele, asta doar pt fata.
Acum facem mai multe lipii ( faina de orice, apa, sare si la cuptor) o data si le congelam pt " peste 4 zile" ca sa nu le pregătim zilnic. La fel si carnea, fierbem mai multă o data si apoi o congelam fiarta. Asta e timp câștigat si i place asa, e ok.

Pe de alta parte, nu mai punem la abur toate fructele si legumele dimineata ci fierbem de 3-4 pe zi. Ieri a fost ziua de orez sălbatic, tapioca , broccoli, banana, gulie, para. Am fiert broccoli dimineata si seara. Banana la pranz, para la gustare - n a vrut o oricum, am înghițit o eu. Daca avem mai multe feluri legume intr o zi, ii dau 1-2 iar peste 4 zile pe celelalte, altfel se plictisește. Asta e timp in plus.

Am facut murături si am de gând sa facem toata vara pt probiotice.La un borcan de 800 de grame de legume pun in apa fiarta o lingura rasa de sare roz si pun apa in borcan peste legume. Mut borcanul dupa soare de cateva ori pe zi si se fac in 3-4 zile, depinde de soare. Nu amestec legumele pt ca trebuie sa tin cont de care are voie in fiecare zi. Nu tolerează castraveții, imi pare rau, ii plac mult, mAi incerc peste 1–2 luni pana nu se termina vara.
"Florina-Alina Stan muraturile se fac cu apa la temeperatura camerei,daca o incalzim riscam sa omoram bacteriile care produc fermentatia lactica,iar atunci cand faceti muraturi nu folositi apa de la robinet pt ca are clor iar acesta poate distruge bacteriile bune,iar in muraturi se pot dezvolta bacterii rele rezistente la clor."

Am scris la clinica, pot sa pun la murat orice dintre fructele si legumele la care are ige IgE-URI mai mici. Aici e articol despre benefiicile murăturilor, mai ales varza https://biodumbrava.wordpress.com/2010/12/26/muraturile-un-aliment-exceptional-probiotic-cu-efecte-curative/. Si aici http://usprobioticguide.com am primit de la un prieten care a facut medicina un link util , e din State studiul , auzisem despre Culturelle ca ar fi cel mai bun probiotic pt cine vrea la plic si nu din muraturi. Ileana ia din ian 2015 probiotice la plic, întâi Protectis, Ominiotic Panda si 6, Symbiolact pur, Lactibiane ( acesta e din Franța, dat de un farmacist in loc de Culturelle pt ca nu am gasit Culturelle in Europa). Ideea e ca la analiza de flora, pt ca am oprit probioticele cu 2 sapt inainte i a iesit deficit mAre de Lactobacili si părerea mea e ca sunt bune atâta vreme cat le iei dar totuși nu se înmultesc bacteriile bune cand oprești probioticele. Nu stiu daca se justifica 38 euro pe luna pe probiotic in condițiile acestea. As incerca in paralel si cu muraturi sa vad rezultate la teste...


Posibil sa incercam si alte cai sa grăbim ( daca se poate) vindecarea, adica diminuarea/ eliminarea alergiilor. Deocamdata citesc cartea asta ca sa înțeleg mai multe despre psihic si despre relaxare http://www.grossbart.com/SkinDeep.pdf
si e posibil ca in viitor sa discut cu cineva care face radiestezie http://www.inforadiestezie.ro/index.htm nu de alta dar mi a aruncat o prietena ideea asta acum vreo 3 saptamâni. I am zis atunci ca nici nu ma gândesc sa mai incercam ceva. Apoi zilele trecute mi a spus alta prietena ca știe un alergolog bun si i am zis ca poate mai ma gândesc ( in sensul ca as putea sa merg sa mai învăț una alta, nu ca ma poate ajuta sa treaca alergiile).
Dar nu mi place ca Stefan si Cristi trebuie sa manance separat de noi. Acum înțeleg de ce aveau regii mesele alea lungi de 1 km, ca sa stea unii intr o parte, unii in alta, fara sa atingă mancarea :-) dar sa fie impreuna.


Aici Ștef cu înghețata făcută de Cristi pt el. Ca doar fiecare e cu înghețata lui in casa asta :-). Ștef cu înghețata, fata cu florile.
Tags: alergii alimentare, muraturi, paine fara gluten, probiotic
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 0 comments